03 d’agost 2010

Ça va? Sabah mal!

Ens fa una mica de mandra escriure el post de Sabah perque aquest estat de Malaysia no ens entusiasme gaire. Es cert que quan una cosa no t'agrada des d'un inici, pots entrar en una voragine de critiques que et porten a deixar-la de volta i mitja quan potser no ho mereix... potser ha estat el cas...

Definitivament aterrar a Kota Kinabalu no es un bon inici, es una de les ciutats mes lletges i aburrides que hem trobat en el cami. Tambe es lletja Sandakan, i espantosa Semporna, que nomes se salva per ser el campament base de les immersions a Sipadan. Dona la impressio que a Sabah s'han quedat a mig cami entre antic i  modern, i que la personalitat de les ciutats i la cultura propia s'han diluit en la gran bassa del progres kutre.. aquell progres de baratillo que nomes es reflexa en avingudes amples, supermercats amb milions de marques del mateix tipus de producte, cotxes tunejats, xandals nike i adolescents amb supermobils i portatils connectats als wifis gratis dels bars. Evidentment tothom es lliure d'abandonar les tradicions per buscar el que ells consideren una vida millor, pero fa una mica de pena veure que la magica i misteriosa Sabah (adjectius que encara s'utilitzen com a reclam turistic) ha perdut la magia i el misteri.


Tunning de baratillo, Sabah, Malaysia.


Pero com deia el Bugs Bunny...No se vayan todavia, aun hay mas!!

L'estat de Sabah presumeix de tenir una selva primaria mes antiga que la amazonica, i es cert. El problema es que en els ultims anys han talat massivament aquesta selva (80%!!) per replantar-ho amb palmeres. La palmera es un arbre fantastic, especialment quan la veus a la sorra d'una platja desertica, pero quan mires a l'horitzo i no veus res mes que km i km quadrats de palmeres alineades, la imatge espanta. I perque tantes palmeres? Per poder ser els primers productors mundials d'oli de palma... i perque tant oli de palma?? Per cuinar, evidentment, i per produir Biodiesel!

I aqui amics es on es produeix el xoc entre l'etica, l'estetica, l'ecologia, la sostenibilitat i la mare que ens va parir!!! (com diu l'histeric de l'APM...)

Ens estem carregant la selva mes antiga del mon per produir Biodiesel perque es un combustible que contamina menys que la gasolina... es un debat tan complicat que ni la Pilar Rahola se'n sortiria... aixi que simplement us deixem amb un video que vam grabar mentre caminavem per la selva. A nosaltres ens va entristir molt.



Bueno ens hem despatxat a gust... si Sabah fos un restaurant i aixo una critica culinaria ja podrien baixar la persiana i anar a vendre frankfurts... :) Imprimir l'article

5 comentaris:

  1. ...plantarem combustible, cultivarem combustible i menjarem combustible? Vist-lo-vist, estic amb vosaltres, pitjor el remei que la malaltia.

    "A toro pasado" (com diria A.Rivera) "chapeau" per la frase: ...HK està tant a prop de la decadència i la prosperitat que la pudor i el perfum esdevenen inseparables...m'ha entrat pels ulls i sobretot, pel nas :)

    Impressionant viatge!!

    ResponElimina
  2. Yeah!!

    Que us pensaveu, que sempre triunfariueu mal parits!!

    Salutacions patagóniques!

    Una abraçada a tots dos!

    Aitor

    PD: per cert jo tb vull un video vostre fent veure que veniu a les tapes del dia 21 d'octubre!

    ResponElimina
  3. Nuria i Sergi04 d’agost, 2010

    Amics!

    Per poder fer un video de tapes en condicions necessitariem les tapes: chistorrilla.. braves... pinchos... lacon.. bueno ja sabeu de que parlo! Aitor un envio express ajudaria!

    Fede ahir parlavem de tu! (i del Fede en sabem algo?) conexions cosmiques transatlantqiues...

    Merci pels comentaris!

    ResponElimina
  4. Hòstia ara veig que el comentari meu d'ahir no es va penjar. Batua món!

    Bé volia dir-te Sergi que ets un narrador àgil i amè, fa gust llegir les teves cròniques nano!

    Per cert, no us desanimeu perquè Sabah no sigui un bon lloc. A mi no m'estranya que sigui lleig tenint en compte que té nom de pàrking careru... Per això deu haver-hi tant de tunning, neng! jajaja (comentari de l'estil Aitor).

    Per cert, avui el Jordi De Bes fa 30 anys, per si el voleu felicitar cibernèticament. Festa grossa a la Gaviota (Fede t'hi espero!).

    Petons i fins aviat.

    Siau!

    ResponElimina
  5. Hola Sergi, estic alucinant amb el vostre Viatge-Bloc-Fotos-Videos-Comentaris, increible i m'en alegro molt de "saber de vosaltres". ;-))

    Molts records desde Barcelona, quan torneu fem una Cata de Gelats Ecològics per a compensar la destrucció de la Selva...

    A disfrutaaaarrr!

    Jordi Rivera.

    ResponElimina