24 de febrer 2010

El mercat de Fes, o atrevir-se a imaginar

Quan la Mar va fer aquella foto al mercat de Fes, ni ella ni nosaltres sabíem fins quin punt marcaria les nostres vides. Suposo que va pensar que els raigs de sol filtrats a través del sostre de fusta donaven una iluminació molt peculiar a l’escena. Quan miro la foto recordo l’olor que feia el mercat, aquell cóctel de les mil i una espècies amb la pudor de les pells assecades al sol que venia del barri dels curtidors. També recordo, i encara em descollono, el petit Mohammed “le freak” que ens portava pels carrerons de la medina medieval mentre explicava la ruta amb l’idioma que li demanessis. 12 anys, 25 idiomes :)

Probablement després d’aquell viatge molts de nosaltres vam ampliar horitzons, vam sacsejar una mica la imaginació i ens vam atrevir a començar a somiar coses que abans consideràvem impossibles. Sens dubte però la Mar va ser qui va somiar més i millor, i un cop a Barcelona, va pendre una decisió molt inspirada: va enviar aquella fotografia a un concurs de viatges del Carnet Jove, i va guanyar el primer premi: Dues voltes al món.

                                         Fes, Marroc,abril 2006 . Foto de Mar Costa  http://www.marcostaphoto.com/

Dues voltes al món? Però es pot fer això? És possible? Ni tan sols ens havíem plantejat que una cosa així es podia fer… no coneixíem ningú que hagués fet res semblant… què fort. El cap ens va començar a donar voltes… Potser el pas més difícil i important per a fer realitat una il·lusió és ser capaç d’imaginar-la.

Quantes vegades deixem de fer realitat una il·lusió per no atrevir-nos a somiar-la?

Ara la Mar ens plantava davant dels morros una evidència: És possible.

Vam començar a ordenar les peces del trencaclosques. Algunes peces es colocaven soles, altres no aconseguíem encaixar-les i ens deixaven el neguit de la incertesa… la prudència per evitar el desengany. Evidentment, s'havien de donar moltes circumstàncies favorables en el mateix moment, i algunes nits anaves a dormir pensant que els astres podien no alinear-se mai... Però poc a poc la llista de requisits necessaris s'ha anat complint i els dubtes existencials han anat minvant a mesura que hem anat parlant amb altres viatgers i recopilant informació sobre com donar la volta al món amb una motxilla a l’esquena. Preparar el viatge en comú ha estat la primera part de l’aventura, una part que demana temps i paciència, i que a canvi et permet viatjar des del sofà un any abans d’agafar el primer avió… el pre-viatge ha estat fantàstic, potser tant com ho serà el viatge en sí mateix.

Ara el bitllet ja està pagat, i la data fixada, el 9 de Març. S’ha acabat el condicional i comença el futur simple. La veritat és que amb tota la feina que se'ns ha girat no hem dedicat massa temps a pensar en les conseqüències de fer aquest viatge. El què tenim molt clar són les conseqüències de no fer-lo: passar-nos la resta de la vida pensant que un dia vam tenir la sort i el privilegi de poder fer la volta al món, i vam deixar passar la oportunitat.

És l'hora de la volta, del gir, de la revolució ! d'enderrocar el règim de la rutina i gaudir de la llibertat !

Us enyorarem molt, esperem que les emocions del viatge i els vostres comentaris en aquest blog compensin en part la tristor de no tenir-vos a prop.

Els vostres amics, fills, germans, néts, nebots, cosins…i tiets!

Núria i Sergi



Imprimir l'article

12 comentaris:

  1. Bonísssima aquesta introducció!
    Si seguiu així us quedarà un quadern de viatge collonut! Moltes felicitats!
    Molts ànims per tot el que us espera, moments bons i moments dolents, moments de sol i moments de pluja, moments per compartir i moments que només seran per vosaltres, i l'enrequiment personal serà impagable! Quina enveja!
    Sort!

    ResponElimina
  2. Boníssim aquest Blog! (de fet ja m'ho estava esperant) Buenu, espero poder anar-vos llegint periòdicament, i que les vostres aventures siguin fantàstiques. See you tonight & kisses!


    Xavi

    ResponElimina
  3. Brutil!!!!

    Adrià.

    ResponElimina
  4. Que graaaaaaaaaaaaaaaans que sou!!
    Anirem viatjant amb vosaltres a través del blog!
    Ptnaarrus!
    Marina

    ResponElimina
  5. No us ha arribat el missatge d'ahir, el primer. El tornem a fer.

    Una entrada preciosa i incitant a apuntar-se a l'aventura. Com diu en Marc, tindreu moments per a tot, però només us desitgem molta sort, moltes emocions, que tot surti com cal i que ho disfruteu moltíssim.

    Magdalena i Joan.

    ResponElimina
  6. Wapuuuus!!! Us desitjo lo millor en aquest viatge, disfruteu de les experiències de cada racó del món i a gaudiro moltissim! Un petonarru molt gran parella, us desitjo molta sort!

    Irenilla

    ResponElimina
  7. Aix copm emociona el primer escrit! us seguirem dia a dia! cuideu-vos mooooooolt!

    Janna i Marc

    ResponElimina
  8. que guay!!! i jo us espero amb el braços oberts a Viena!!! ah i vull un post especial Viena :-)

    ResponElimina
  9. Wapos!!! Kina enveja q em feu... Us trobarem a faltar! Us seguirem des d'akí pq així sembli q us tenim més aprop.
    Un petonàs i mooolta sort! :P

    Laura M.

    ResponElimina
  10. Mmm! Heu utilitzat les clàssiques sinèstroques de Coleridge i veig una subtil influència de Rimbaud (el de l'època gris plata, és clar). Vosaltres no sou escriptors, sou poetes!!! Gaudiu del camí, això com lu que deia Machado: "Caminante, no hay camino / se hace camino al andar." O també aquella frase que diu: "Viaja ligero, evita los caminos" (Gandalf, el Gris).

    ResponElimina
  11. M'encantaria no tenir aquest nus a l'estòmac, i a la vegada gaudir amb vosaltres del vostre entusiasme. Us agraeixo aquest video que m'ha acostat a la idea de que mitjançant aquest bloc no se'm fara un any tan llarg. Quan us veig acompanyats dels vostres amics és quan me n'adono que vull gaudir amb vosaltres, tal com ho fan ells, i acompayar-vos en aquesta aventura. No m'ho vull perdre!!
    Que ho passeu molt bé, i sobretot, expliqueu-m'ho.
    Com : diu Lauren Bacall a Humphrey al cinema"si me necesitas, junta los labios y silba"
    Angels

    ResponElimina
  12. M'encantaria no tenir aquest nus a l'estòmac, i a la vegada gaudir amb vosaltres del vostre entusiasme. Us agraeixo aquest video que m'ha acostat a la idea de que mitjançant aquest bloc no se'm fara un any tan llarg. Quan us veig acompanyats dels vostres amics és quan me n'adono que vull gaudir amb vosaltres, tal com ho fan ells, i acompayar-vos en aquesta aventura. No m'ho vull perdre!!
    Que ho passeu molt bé, i sobretot, expliqueu-m'ho.
    Com diu Lauren Baccall a Humphrey al cinema, "si me necesitas, junta los labios y silba"

    Angels

    ResponElimina