20 de setembre 2010

NZ: carretera i manta... molta manta !!

Ja hem passat l’equador del viatge, ja estem més a prop del final que del principi. Cada dia que passa reforça el sentiment de què el dia que vam decidir marxar va ser el més inspirat de les nostres vides. Quan repassem els llocs que hem trepitjat, les experiències que hem viscut i la gent amb qui hem compartit part del viatge... sembla que fos ahir mateix... després comencem a recordar tot el què ha passat entremig, i llavors el record s’allunya... han estat 6 mesos molt intensos! I encara ens queda molta corda :)


A mitjans d’aquests mes vam aterrar al nord de Nova Zelanda, un pais que suposem serà preciós quan pari de ploure i poguem sortir de l’autocaravana per veure’l... serà fantàstic... collonut... però de moment ens estem acostumant a veure’l codificat pel parabrises. Ens estem doctorant en terminologia de meteorologia chunga: rainy, windy, foggy, cloudy, frosty, snowy... a Nova Zelanda una tarda es pot espatllar de mil maneres diferents... aqui en Tomas Molina disfrutaria com un nen.

La Núria desplomant al Sergi al poker en un vespre plujós, autocarvana, NZ.

NZ és un país dividit en dues illes de tamany similar, l’illa nord i l’illa sud. L’illa Nord acull el 80% de la població perquè té millor climatologia, i l’illa sud està gairebé deserta i és famosa pels seus paisatges i fauna antàrtica: muntanyes, llacs, glaciars, pingüins, lleons marins, etc. La gran pregunta i el tema de debat que porta de cap a tots el viatgers és quina fracció dels dies de viatge s’han de passar a cada illa... pots passar hores discutint el tema i no acabaràs convençut amb la decisió final. Nosaltres, seguint la llei que diu que el més sensat és pendre decisions absurdes, hem decidit que com que la meteorolgia de l’illa Nord ens desespera, tirarem cap a l’illa sud i passarem tres de les quatre setmanes voltant per allà. Amb els pingüins. Entre els glaciars.

Qui no arrisca no pisca. Ja us direm com ha acabat l’aventura...


Nord de l'illa Nord, Hokianga Bay, NZ.

 
Cavant la nostra piscineta a la Hot water Beach, unes termes a tocar del mar, Coromandel peninsula, NZ.

Imprimir l'article

3 comentaris:

  1. Ei! Ja veig el "botellón" que teniu dins l'autocaravana per passar el fred!!Alerta amb la carretera.
    Sort amb la pluja a NZ sud i amb els pingüins i glaciars.
    Petons i molts petons

    ResponElimina
  2. colla de ganduls... aneu a pillar paketon a la illa sud!!

    snowy, windy... aquests em sonen!! jajaja...

    aqui també estem d'aventures... fa dues setmanes que he començat a donar classes a la uni... molt fino...

    aitor

    ResponElimina
  3. Hola viatgers,

    El preu de l'alcohol es comporta o heu de comprar destilat per barrejar amb essències com a Suècia? Pot anar bé pel fred com diu la Magda...
    Que sapigueu que l'Aitor està indignat amb un familiar llunyà de Mèxic perquè li va dir que això de les classes "te lo puedes tomar como una charla" i diu "quin penques, així és com es fa baixar el nivell de la uni, això és típic dels panxitos!" jajaja!. En fi, l'Aitor, ja sabeu: "és un amiguete, así que qué le vamos a hacer..." (Trainspotting dixit).

    Sobre el dilema de l'illa nord i sud, només us puc donar un consell: "si la vitalitate é grande e tutto va bene avanti con il pene, ma si la situazione é difficile e la forza mengua, avanti con la lengua". Aquest consell segur que us durà a bon port...

    I com a consol al fet que a NZ ho veieu tot codificat pel parabrises, sapigueu que aquí la codificació és la cara gris i amoïnada del barceloní mitjà. Així que felicitats per la decisió de fer la volta al món, molt gran!

    Apa xiquets, que seguiu disfrutant i acumulant dosis d'autenticitat.

    Petons,
    Marc

    ResponElimina