27 de març 2010

Deshnok: culte a les rates!

Prop de Deshnok hi ha un temple anomenat Karni Mata, l’actratctiu del qual son les rates. Centenars de rates. Rates marrons, peludes, de llargues cues que campen lliurement pels passadissos del temple deixant clar que en aquell espai les persones son les intruses. De fet el temple està adaptat per a elles, ja que totes les parets tenen forats del seu tamany, conectats entre ells, i a cada contonada tenen palanganes plenes de llet i dolços (prasad) que els peregrins els hi porten. Vaja, que viuen a cos de rei.



Rates!!

La llegenda diu que quan el seu fill va morir, Karni Mata va demanar al Déu de la mort que el revisqués, i després de diversos embolics que no vénen al cas només van aconseguir reviure’l en forma de rata (kaba). Aquest “miracle” es va anar repetint per tots el membres de la família de Karni Mata, de manera que actualment unes 600 famílies del poble asseguren que són descendents de Karni Mata i que quan morin aniran a fer companyia a les rates del temple.

Nosaltres vam deambular pel temple el just per fer les fotografies i poder dir que vam caminar pels passadissos amb les rates corrent pels nostres peus. A mi gràcia em feia la justa, però la Núria estava encantada i les perseguia dient “ratatouille ratatouille!!”. La veritat és que entre que t’has de descalçar i que el terra està enganxós (cagarades o el sucre dels prasad?? qui sap...) tampoc donaven ganes de fer-hi un picnic matinal... La Núria però, que tenia una conexió especial amb aquells petits animalons, va aconseguir que una rateta posés per la foto mentre bevia llet... va faltar poc perquè digués “Lluííííísss”

Rata del temple Karni Mata saludant a la Núria, Deshnok, India.
Imprimir l'article

8 comentaris:

  1. Quin contrast! del color de la processó de Mandawa a aquest espai tant ple de rates.!!!!
    Us anem seguint, expliqueu, expliqueu coses !!

    ResponElimina
  2. Marededéusantíssima!!!

    Ja sabia jo que la Núria era la meva heroïna, però no acabava de saber per què!!! A mi les rates no em fan gaire nosa, però quan has dit això del terra llefiscós, aggggggg!

    Molts petons des de Barcelona!

    Us segueixo!

    SUsanna

    ResponElimina
  3. Què bona la foto de la ratetaaa!! ;)
    Una abraçada!
    Paula

    ResponElimina
  4. Millor totes allí i ben juntetes.
    Núria per mi ho pots anar corrent el rumor a totes les rates, ratolins i lirons amb els q facis amistat!
    Ens veiem en pocs dies!!!
    Ptnarrus!
    Marina

    ResponElimina
  5. Eo wapetonaa! Jo vui perseguir ratatouillee!! Jaja ja t'imaginem amb la veu de "orejitas, orejiiitas.." Bueno wapa, t'agrada la nostra fotiko que t'hem deixat? :)
    Ai wapa que no saps que ens ha passat a la Paqui i a mi, que ens van entrar 3 tios a la farmi i ens van robar (productes vichy home).. total que estem boges i els vam perseguir i els ha pillat la poli i ara hem d na a judici i tot...
    Re wapa, t'ho voliem explicar! Un petonarru desde Barcelona de 3 noietes wapes que us estimen mooolt!

    ResponElimina
  6. m'ha encantat la foto de la rata que mira la càmara! genial!

    ResponElimina
  7. LEO I M. ANGELS

    MOLTS PETONS !!!!!

    ResponElimina
  8. hey, Sergi i Nuria!!!
    espero que ho paseu molt be, ja anire comentant de tant en tant... ;)
    enserio que fan culte a les rates?!!!?
    m'he quedat flipant...hahahahah,
    que bona la rateta que mira posa per la foto!!
    jo seguixo aqui, estudiant molt... :(
    pero ja s'acaba haviat i comença l'estiu...
    cuideuvos molt!!

    ResponElimina