25 de març 2010

Gangaur festival

El Gangaur festival es una festa on hi participen fonamentalment dones, vestides amb saris de colors cridaners, i que és exclusiva de l’estat del Rajhastan. Aquesta festa es fa en honor als déus Gan i Gauri (encarnacions de Shiva i Parvati), i bàsicament consisteix en què les dones casades resen pels seus marits i les solteres per aconseguir trobar-ne un. En general el paper de la dona hindu a l’india, pel què hem vist fins ara, és bastant aquest. Ser dona a l’índia, si ets hinduista o musulmana, significa estar supeditada a la voluntat del marit tenir molt poc poder de decisió sobre com vols viure la teva vida. Tenint en compte que aquestes dues religions suposen més del 90% de les religions de l’Índia, no cal dir més.


Tornant al festival, aquest s’allarga 18 dies després del Holi (aquella festa dels colors on acaben tots pringats...), sent els tres últims dies els més moguts. Durant aquests últims tres dies se celebren processons on es passeja una reproducció de Gan i Gauri que comencem en el palau/fort de la ciutat.

Dos homes transporten la representació de Gan, Mandawa, Shekawhati, India.


Les dones del poble van en processó, Madawa, Shekawhati, India.
Nosaltres vam tenir la llet de coincidir amb aquest festival en els seus últims dos dies. El penúltim dia el vam viure a Mandawa, a la zona de Shekawhati, i l’últim a Bikaner, que va ser especialment vistós perquè la ciutat té un fort imponent. A més en aquest últim vam poder colar-nos a la “rebotica” del fort, dins el recinte on no pot accedir el públic, i seguir la festa “a peu de pista”, com diu la gent de bàsquet. Va valer la pena.



Moments previs a l'inici de la processó. Fort de Bikaner, India.



Carrossa on s'ubicaran les representacions de Gan i Gauri. Bikaner, India.
Imprimir l'article

3 comentaris:

  1. M'agrada molt el ritme que porteu!!! :)
    Més enllà de l'enveja que feu per ser on sou i poder viure el que esteu vivint....
    EM QUEDO AMB EL SUNRISEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

    Una abraçada crujecostillas!

    ResponElimina
  2. La mar salada!!! acabo de veure que esteu a 25ºC!
    Alegriaaaaaaaaaaaa!!!!

    ResponElimina
  3. A 37ºC??????????????? Deu ni do!!!!

    ResponElimina