05 de desembre 2010

Fruita siusplau!


Obra del colombià  Fernando Botero.
La cuina colombiana no té res a veure amb aquesta simplicitat que pintava Botero, però et pot fer sentir com un dels seus obesos personatges quan acabes l'última cullerada. Les nostres àvies estarien ben contentes a Colòmbia !! recordarien amb nostàlgia aquelles coccions que duren tot el matí i les digestions que s'allarguen tota la tarda... tot ben espès i contudent, no fos cas que passesis gana.

El menú d'un dinar comú s'inicia amb una sopa densa on generalment no reconeixes els ingredients perque s'han desfet amb tantes hores de fer-ho bullir, com el clàssic sancocho (patata, yuca, ñame, plàtan, blat de moro, verdures, llegums, carn i espècies). Després arriba el plat principal on no hi pot faltar un tros de pollastre, carn o peix : carne desmechada, pollo sudado, sobrebarriga, carne asada, albóndigas, morcilla antioqueña ... no és pais per vegetarians. L'acompanyament del plat segueix amb la tònica i consisteix en arròs, frijoles o altres llegums i un bon patacón (plàtan verd fregit). Ni tan sols la beguda pot ser un simple got d'aigua ! glops de llimonada, sucs variats o el pitjor: agua panela (aigua amb sucre).

Tipic dinar colombià.
Entrehores pots omplir aquell budell que comença a quedar-se buit amb un fritanga com les empanadillas o les arepas (massa de farina de blat de moro fregida ). Tot ben lleugeret !

Arepa d'ou, clàssica varietat de la costa colombiana.

I per sobreviure a tot aquest atiborrament? Colòmbia té la més magnífica, exòtica, deliciosa, i colorida varietat de fruites fresques, tantes que algunes no sabíem ni que existien.

Si ens hem de mullar, la nostra recomanació seria la següent: una fruita, la granadilla; un suc en aigua, el lulo; un suc en llet, el maracuya. BONÍSSIMS!!



Imprimir l'article

3 comentaris:

  1. Neeeeeensssss!!!!!
    He tingut una estona per remirar les fotos que heu penjat.... Quants somnis.... :) i quines cares de felicitat!!!! Sembla que esteu aprofitant cada moment :)))
    Tinc ganes de fer-vos una abraçada, però....
    Un petó molt gros
    Maria

    pd.... haveu vist el barça madrissssssssss?????

    ResponElimina
  2. Nois amb tant menjar no tinc esma de pensar amb els apats de Nadal, ja estic embafada i encara no han conmençat, pero..... m'imagino, que una de aquestas especialitats, de tant en tant, i fora de aquestes datas, (al març,per exemple) deu estar per llepart-te els dits.
    Molts petons!!!
    Angels

    ResponElimina
  3. mmmmmmmm nyam nyam... !!!

    ResponElimina